fbpx

Prinsheerlijk genieten

Op een 17-eeuws landgoed

Kasteel De Vanenburg wordt omgeven door prachtige kasteeltuinen en is voorzien van alle denkbare moderne faciliteiten. Er is rust en ruimte, maar ook stijl en klasse. Deze combinatie maakt van elk verblijf een onvergetelijke ervaring.

Gasten worden op ons 17e-eeuwse landgoed ouderwets verwend en in stijl verwelkomd voor een prinsheerlijke overnachtingculinair diner in het restaurant in Puttenhuwelijk of jubileum en andere feestelijke bijeenkomsten.

Onthaasten op de Veluwe

Wij wensen u bij Kasteel De Vanenburg vele onvergetelijke momenten op ons historische landgoed! Het kasteel is gelegen in een sfeervolle landelijke omgeving op de Veluwe. Er is ruimte en rust, maar ook stijl en klasse. Deze combinatie maakt uw verblijf tot een onvergetelijke ervaring. De gastvrijheid van ons team en ongedwongen sfeer geven een extra dimensie aan uw bezoek.

Restaurant Putten met uitzicht over de kasteeltuinen bij Kasteel De Vanenburg in Putten

Restaurant

Prachtige opgemaakte borden, verse en smakelijke producten en onvoorwaardelijke gastvrijheid. Met veel passie, enthousiasme en aandacht zet onze keukenbrigade van dag tot dag verrassende creaties op tafel. In de bereiding van de gerechten wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van groenten, fruit en kruiden uit eigen tuin. 

Bekijk de menukaarten Naar agenda

Genieten in een prachtige ambiance

Laat uzelf omarmen door de prachtige ambiance en gun uzelf een moment van pure ontspanning. Wij verwelkomen u graag in ons restaurant of op het terras voor een:

Bekijk de menukaarten

Uniek en zonnig terras op de Veluwe achter het kasteel
Overnachten bij een kasteel in een hotel op de Veluwe

Hotel 

Op het landgoed zijn er 52 hotelkamers, verspreid over 4 hofjes. Het hotel is door de Nederlandse Hotel Classificatie (NHC) onderscheiden met de officiële vier sterren excellent classificatie. Overnachten kan van maandag t/m zaterdag. 

Bekijk de hotelkamers

Arrangementen

Geniet van verrassende hotelarrangementen. Van een nachtje weg met de kinderen tot een ontspannen in alle luxe en van romantisch tot culinair. Bent u een fijnproever, echte wandelaar, liefhebber van het huidige seizoen of bezoekt u graag kastelen? Er is voor ieder wat wils. 

Bekijk de arrangementen

Hotelkamer op de Veluwe bij Kasteel De Vanenburg in Putten
Feest vieren in het Grand Café op het landgoed van Kasteel De Vanenburg in Putten

Jubileum 

Vier uw jubileum, verjaardag of andere feestelijke aangelegenheid bij Kasteel De Vanenburg en wees verzekerd van een onvergetelijk samenzijn. Van een kopje koffie met gebak tot een gezellige borrel of culinair diner tot aan een smakelijk buffet. Elke bijeenkomst vinden wij uniek en verdient daarom ook onze persoonlijke aandacht en service.

Meer lezen Informatie aanvragen

Iets te vieren? 

Een kraamfeest, jubileum, verjaardag, familiebijeenkomst of is er een andere reden voor een feest? De Van Essenzaal, Serre en het Grand Café zijn intieme en sfeervolle zalen voor bijvoorbeeld een diner. Wilt u uw jubileum met een groter gezelschap vieren? Dat is mogelijk in Klein Vanenburg, de voormalige hoeve van het landgoed.

Bekijk de mogelijkheden

Jubileum vieren op een unieke locatie in Putten
Geschiedenisfoto Lakenvelder koeien voor Kasteel De Vanenburg in Putten

Geschiedenis

Het 17e-eeuwse kasteel en de stijlvolle kasteeltuinen kennen een rijke historie die terug gaat naar 1389. Vanaf 1645 werd Hendrick van Essen eigenaar van De Vanenburg en gaf het de vorm van een buitenplaats en de basis van het huidige kasteel. 

Lees meer  

Omgeving

Kasteel De Vanenburg ligt net buiten het Veluwse dorpje Putten. In de natuurrijke omgeving rondom het kasteel zijn talloze mogelijkheden voor ontspanning en diverse activiteiten. Het landgoed bevindt zich te midden van veel fiets- en wandelroutes. Denk bijvoorbeeld aan een avontuurlijk klompenpad met gezellige tussenstops en leuke bezienswaardigheden.

Bekijk de omgevingtips 

Mooie wandelomgeving in Putten
omgevingtip te doen in Putten

Activiteiten

Elk seizoen staan er interessante activiteiten op culinair, cultureel en creatief gebied in onze agenda. U bent van harte welkom om deel te nemen aan bijvoorbeeld een concert, workshop, beurs of een speciaal thema-diner in ons restaurant.

Bekijk de agenda 

Neem contact op: