fbpx

Open Monumentendag

14 september 2019

Kasteeltuinen en Koetshuis

Op zaterdag 14 september tussen 11.00 en 16.00 uur staat Kasteel De Vanenburg in het teken van de Open Monumentendag. Maak kennis met de rijke historie van het landgoed en de hedendaagse functie van het kasteel.

 

Optreden Cantiamo

Cantiamo uit Putten geeft speciaal voor deze dag een optreden in de Oranjerie. Van 12.00 – 12.25 en van 15.00 – 15.25 uur bent u van harte welkom om te genieten van het koor. Er is een vrije inloop en geen entree.

 

Beleef en bewonder

Gedurende de dag is het kasteel opengesteld. Ontdek de collectie portretten van de Hollandse Meesters in de Van Pallandtzaal, bewoner de exclusieve dinerruimte Van Essenzaal of bekijk het handgeschilderde plafond in de Oranjerie. In de Spiegelzaal in het Koetshuis wordt op een scherm doorlopend het verhaal van de geschiedenis van de kasteeltuinen verteld. Op eigen gelegenheid kunt u wandelen over het landgoed.

 

Ontdek de geheimen van het landgoed

Ervaar het landgoed met eigen zintuigen met een parkwandeling. Bij de receptie is een mooie wandeling met informatie over de historie te verkrijgen. Ook voor de kinderen is er een speurtocht.

 

Historie van het landgoed

De huidige vorm van het gebouw van Kasteel De Vanenburg is te danken aan Hendrick van Essen. In 1645 kocht hij De Vanenburg. Hij breidde het huis flink uit en gaf het meer karakter van een buitenplaats, met behoud van de agrarische functie.

Lees meer over de geschiedenis >

 

Meer monumenten bezoeken?

Deze dag zijn er in Putten 12 monumenten te bezoeken. Kijk op de website van Open Monumentendag voor meer informatie en het programma.

 

Praktische informatie

  • Het kasteel en de opengestelde bijgebouwen zijn van 11.00 tot 16.00 uur op eigen gelegenheid te bezoeken.
  • Om 12.00 en 15.00 uur begint het optreden van Cantiamo.
  • Het kasteel en restaurant zijn geopend tot 21.00 uur.
  • Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Uiteraard bent u van harte welkom in ons restaurant of op ons terras in het midden van de kasteeltuinen voor een kopje koffie, lunch, borrel of diner.

 

Reserveren?

Wilt u een plekje reserveren in het restaurant voor een lunch, high tea of diner? Bel naar 0341 – 37 54 54 of stuur een e-mail naar info@vanenburg.nl.

 

Bekijk ook:

Kleine kaart | Kinderkaart | Dinerkaart