fbpx

NJO Muziekzomer 2021

Dinsdag 3 augustus | 20.00 uur
Het oostertrio geeft een concert op Kasteel De Vanenburg.
Fotograaf: Ewald van Engelen. Styling: Merel Coebergh

De NJO Muziekzomer presenteert de Five seasons of haiku! De NJO Muziekzomer is een jaarlijks terugkerend Gelders zomerfestival. De organisatie is in handen van het Nationaal Jeugd Orkest, een organisatie die zich richt op de ontwikkeling van jong toptalent. Sinds de start in 2001 is de Muziekzomer uitgegroeid tot een groot festival met ongeveer 80 voorstellingen, concerten en evenementen op bijzondere locaties. In deze concerten spelen aanstormende muziekprofessionals de hoofdrol. 

Oostertrio – Five seasons of haiku

Lotte Grotholt – altviool
Sophie Schreurs – klarinet
Pieter Bogaert – piano

Japan kent geen vier maar vijf seizoenen: lente, zomer, herfst, winter en nieuwjaar (oshõgatsu), dat een speciale plek heeft tussen de feestdagen. Het Ooster trio ontdekte de schoonheid van haiku (een Japanse dichtkunst) en zocht voor elk seizoen enkele passende Japanse minigedichten uit. Vervolgens benaderden zij vijf componisten die elk de opdracht kregen rond een haiku een nieuwe minicompositie te schrijven. Zo creëerden zij een nieuwe cyclus in de traditie van de Vier Jaargetijden van Vivaldi, waarbij elk jaargetijde een nieuwe kijk op de wereld vertegenwoordigt.

Praktische informatie

Datum & tijd

Dinsdag 3 augustus, 20:00 uur

Prijzen

Volwassenen € 20,- per persoon
Jongeren t/m 30 jaar €10,- per persoon

Corona

Regelgeving omtrent COVID-19 is te vinden op het coronaprotocol van NJO Muziekzomer Gelderland.

Dineren

Gasten die graag een diner wensen voorafgaand aan het concert kunnen dit telefonisch reserveren bij de receptie van Kasteel De Vanenburg (0341-375454). Dit betreft een 2-gangen diner (voor- en hoofdgerecht) met een speciale prijs van € 30,00 per persoon exclusief dranken.

Meer informatie?

Kaarten zijn verkrijgbaar via NJO Muziekzomer. Kijk voor meer informatie op de website van het Nationaal Jeugdorkest.

Impressie