fbpx

Landgoed Schovenhorst

Ontdek bomen uit de 19e en 20e eeuw

Bomentuinen
Het 170 jaar oude Landgoed Schovenhorst is beroemd om zijn vijf bomentuinen die in de 19e en 20e eeuw ontstonden als kwekerij- en bosbouwexperimenten met naaldbomen. Nu is het er fijn (ver-)dwalen, maar verschillende geplande wandelingen helpen u de bomentuinen per thema te ontdekken.

Naast wandelingen biedt Landgoed Schovenhorst tal van andere activiteiten voor het hele gezin; van themadagen tot workshops, kinderspeurtochten en theatervoorstellingen zowel binnen als in de buitenlucht.

 

De Bostoren
Daarnaast heeft het Landgoed Schovenhorst een bijzondere belevenis te bieden, namelijk De Bostoren. De beklimming van de toren is een avontuur op zich door het steeds veranderende perspectief, een galerij met nestkasten en een spectaculaire vrijhangende klimkooi voor durfals. Eenmaal op de top van dit architectonische hoogstandje is de beloning met een prachting uitzicht over de Veluwe. Beklim de 235 treden en bekijk het met eigen ogen. De bostoren is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Toegangskaartjes voor de Bostoren zijn € 4,00 voor volwassenen en kinderen. Kaartjes  kunt u via een betaalautomaat aan de achterzijde van de bostoren pinnen.

Ga voor meer informatie naar de website van Landgoed Schovenhorst.

Bekijk alle omgevingstips >