fbpx

Hidde vertelt

Medewerker aan het woord

Mei 2021
Hidde medewerker bediening 2

In de bediening loopt één van onze horecatoppers, Hidde van de Veen. Tijdens het werk heeft Hidde maar één doel: ‘Ik wil de passie die ik heb voor het gastheerschap overbrengen op onze gasten die in het restaurant komen en zien dat ze enthousiast worden.’ 

Hidde (18) volgt de opleiding tot zelfstandig gastheer op de Landstede in Harderwijk. In oktober 2019 is Hidde via een stagebeurs bij Kasteel De Vanenburg terecht gekomen. Na zijn eerste stagejaar is hij leerling geworden, in de vakanties heeft hij gewerkt als oproepkracht, en nu wordt hij vaste vakkracht.

Dagelijkse werkzaamheden

Hidde vertelt ‘het is heel veel voorbereiden, voor periodes wanneer het wat drukker is. In de horeca is er altijd wel weer wat te doen. De ene keer is het wat meer zalen, de volgende keer wat meer restaurant en nu gaan de terrassen weer open waardoor het steeds meer op normaal begint te lijken.’ De leukste gelegenheid om te bedienen vindt Hidde het verzorgen van bruiloften. ‘Dat is het gezelligst en er  is (gelukkig) altijd een goede stemming. Op een bruiloft zijn er altijd leuke en vrolijke gasten.’ Geen dag is bij Kasteel De Vanenburg hetzelfde. 

Op stap naar Hiddes favoriete plek

Oranjerie met concertvleugel en pijporgel Kasteel De Vanenburg

De favoriete plek van Hidde op het landgoed is toch wel Oranjerie. ‘De Oranjerie is een van de favoriete zalen op ons landgoed en daarom vaak in gebruik.’ Zijn tweede favoriet is Klein Vanenburg. ‘Deze locatie heeft een eigen keuken en dat is heel prettig werken. Bij zalen zoals de Oranjerie of het Koetshuis moet je altijd weer dingen brengen of ophalen.’ Over zijn aantal stappen vertelt Hidde lachend: ‘Ik verbaasde me laatst hoeveel stappen ik eigenlijk zet op een dag. In het weekend loop ik ongeveer tussen de 15.000 en 18.000 stappen. Doordeweeks verschilt het heel erg, de ene keer 11.000, de andere keer 14.000 stappen. Vorige week vrijdag had ik 18.000 stappen, maar ik denk dat ik nog wel eens meer heb gelopen.’

Reactie vanuit de gast

Het bloeiende landgoed roept vooral veel complimenten bij onze enthousiaste gasten op. ‘Het belangrijkst vind ik om te horen dat de service goed is en dat de gasten aan het genieten zijn. Soms zie je mensen helemaal glunderen, en dat blijft je vooral bij.’ De complimenten gaan niet allemaal over het landgoed. Vrolijk vertelt Hidde verder: ‘Veel mensen zijn ook enthousiast over het eten en over de service. Dat is eigenlijk gewoon waarvoor we het doen. Het is vaak ook de combinatie, want we doen het natuurlijk met z’n allen en daar worden we dan ook voor beloond.’

Onvergetelijke momenten op een 17e-eeuws landgoed!

Het verzorgen van onvergetelijke momenten staat bij Kasteel De Vanenburg centraal. Hidde ervaart dit motto dagelijks: ‘Je zorgt ervoor dat mensen volledig verzorgd worden. Wij zeggen wel eens ‘nee bestaat niet bij ons’. We doen er alles aan om de gast te verwennen. Dat is ook vaak wat extra’s doen en volledige aandacht geven, en dat bij iedere gast opnieuw.’

Toekomstplannen

‘Dit is zeker wel een plek waar je een stabiele basis hebt en de juiste mensen om je heen hebt. Kasteel De Vanenburg is een plek waar je je thuis kan voelen!

Hidde

Over Hiddes toekomst vertelt hij het volgende: ‘Ik ben nog zeker niet uitgeleerd bij Kasteel De Vanenburg. Uiteindelijk wil ik wel graag mijn kennis verbreden, ook als dat buiten dit bedrijf zal zijn. Voor een jong persoon die in deze branche wil blijven werken is het goed om je kennis te verbreden. Voorlopig zit ik hier prima op mijn plaats. ‘ 

Werken op Kasteel De Vanenburg

Wil je ook op Kasteel De Vanenburg werken? Hidde deelt graag zijn ervaring:
‘Je kunt stappen blijven zetten. Ik ben van stagiair, naar leerling, door naar vaste vakkracht gegaan én ik ben nog steeds aan het leren! Het mooiste aan dit bedrijf is dat je nooit bent uitgeleerd. Op een gegeven moment ga je stappen maken en krijg je meer verantwoordelijkheid. Het wordt dan steeds leuker! Ik vind dat Kasteel De Vanenburg een goed leerbedrijf is, je blijft nieuwe dingen leren en doen. Het is niet dat je in het diepe wordt gegooid en de rest van het jaar maar moet uitzoeken. Je bent constant bezig met verbeteren, en dat is het mooiste hier. Het is een verbazingwekkend mooi bedrijf met heel veel mogelijkheden en kansen. Kansen die je kunt aanpakken, en waarmee je dan ook echt ergens naar toe groeit!’

Bekijk onze vacatures

Bekijk meer werkervaringen:

Lisanne vertelt | Desmond Ruitenbeek | Aline & Petra