fbpx

Aangepaste werkwijze

Om u op een verantwoorde manier te laten genieten van een ontspannen verblijf op ons landgoed

Laatste update: 26 april 2021

Lieve gasten,

We zijn blij u weer te kunnen verwelkomen op ons landgoed. Vanwege het coronavirus wordt onze dienstverlening aangepast aan de huidige wetgeving en adviezen van onze branchevereniging. We kijken ernaar uit om u op een verantwoorde manier te laten genieten van een ontspannen verblijf op ons 17e-eeuwse landgoed.

Maatregelen

Welke maatregelen treffen wij?

Algemeen

    • Wij conformeren ons aan de algemene richtlijnen van het RIVM en het aanvullende protocol van onze branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland.
    • In alle openbare binnenruimtes dragen medewerkers een mondkapje. Wij verzoeken u dit eveneens te doen.
    • Dagelijks is een medewerker verantwoordelijk op toezicht en naleving van ons corona protocol. Dit wordt gecoördineerd door onze Hospitality Manager.
    • Kasteel De Vanenburg kan niet aansprakelijk gehouden worden voor gedrag van gasten en/of leveranciers in strijd met het protocol en de geldende 1.5 meter-regels.
    • Er is een aangepaste routing in het hoofdgebouw aanwezig. Neem hier notie van en volg de routeborden en -pijlen, evenals de strepen voor 1.5 meter afstand.

Schoonmaak

  • De schoonmaak van hotelkamers en algemene ruimtes wordt door ons schoonmaakteam geïntensiveerd. Zo zijn er speciale richtlijnen opgesteld om onze schoonmaak zoveel mogelijk op nauwkeurige en veilige manier uit te voeren. Wij zullen zorg dragen voor het frequenter schoonmaken van de contactoppervlaktes/ aanraakpunten en maken gebruik van de daarvoor bestemde schoonmaakmiddelen.  

Personeel

    • De personele bezetting is teruggeschaald zodat we ook achter de schermen een ‘smart distancing’ kunnen faciliteren.
    • Achter de schermen is in de personele ruimtes een routing gemaakt om eenrichtingsverkeer te stimuleren. In de keuken zijn ruimtes afgekaderd om 1,5 meter tussen de werkplekken te laten vallen. Waar medewerkers dichterbij dan 1,5 meter komen is plexiglas gemonteerd. 
    • Bij medewerkers wordt een gezondheidscheck gedaan voor aanvang van hun dienst. Deze check is gebaseerd op het document ‘Veilig werken bij contactberoepen’ van het RIVM. Uitsluitend de medewerkers die in deze check de gestelde vragen conform richtlijn kunnen beantwoorden, zullen op de werkvloer verschijnen. In alle openbare binnenruimtes dragen medewerkers een mondkapje.

Receptie

    • Er staat een hygiëne zuil waarbij u bij binnenkomst wordt verzocht uw handen te desinfecteren.
    • Onze receptie werkt achter plexiglas.
    • Hotelkamersleutels worden voor overhandiging gedesinfecteerd.

Hotel

  • Wij adviseren u om uw bagage bij aankomst even in de auto te laten en deze op te halen na het inchecken op de kamer. Bij uitchecken vragen wij u om de bagage vooraf in de auto te plaatsen.
  • In- of uitchecken? Graag maximaal 1 persoon per gezelschap.
  • Onze CTK+, Deluxe, Executive en VIP-kamers zijn klaar om u te ontvangen! De compacte kamers zijn tijdelijk niet te reserveren, zij ondergaan een grondige restyling.
  • Tijdens uw verblijf komen wij niet onaangekondigd op uw kamer. Wij vragen u om contact met ons op te nemen wanneer u aanvullende wensen heeft voor tussentijdse schoonmaak.

Restaurant

  • Ons restaurant is momenteel gesloten, maar onze keuken niet. Wij brengen uw ontbijt, lunch, en/of diner tot aan uw kamer.
  • Vanaf woensdag 28 april is ons terras van 12.00 tot 18.00 uur geopend voor borrel & lunch. Aan een tafel zitten maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 12 jaar.
  • Wij werken voor het ontbijt met verschillende shifts om te kunnen waarborgen dat u als onze gast optimaal kunt genieten van een maaltijd op uw kamer.
    • Ontbijt: om 7.00 uur, 7.30 uur, 8.00 uur, 8.30 uur, 9.00 uur, 9.30 uur of 10.00 uur.
    • Diner:  vanaf 17.30 uur, 17.45 uur, 18.00 uur, 18.15 uur, 18.30 uur, 18.45 uur of 19.00 uur. Een meergangen diner zullen wij uiteraard op diverse tijden naar uw kamer toebrengen.
  • Wij vernemen graag tijdig van u welke tijd wij uw ontbijt en diner mogen reserveren, om eventuele teleurstelling te voorkomen.
  • Na 20.00 uur mogen wij geen alcohol meer schenken.

Groepen

  • Groepsverbanden tot 30 personen die noodzakelijk zijn voor de continuering van de dagelijkse werkzaamheden zijn toegestaan voor organisaties die onder de uitzonderingsregels vallen: onderwijsinstellingen, trainingsinstellingen, zorginstellingen, beoefening van podiumkunsten en gemeentelijk bestuur.
  • De lunch wordt aangeboden in de vorm van een lunchpakketje en bij een meerdaagse bijeenkomst wordt het  ontbijt en het diner op de kamer gebruikt.

Bovenstaande is een greep uit ons eigen Corona Protocol Kasteel De Vanenburg. Mocht u hierover meer informatie wensen, neem dan contact met ons op.

Onze vragen

Wat vragen wij van u?

Alleen samen krijgen we corona onder controle, luidt de overheidscampagne. Zo ook hier: alleen samen kunnen we u op een verantwoorde manier laten genieten van een verblijf op ons landgoed. Mogen wij op onderstaande punten op uw medewerking rekenen?

  • Indien u één van de vragen van de gezondheidscheck van het RIVM met een ja beantwoord, kom dan alstublieft niet naar ons landgoed maar blijft u dan thuis. Dit geldt zowel voor u als uw reisgenoten. 
  • Wij behouden ons het recht om u, wanneer u niet klachtenvrij bent, de toegang tot onze locatie te ontzeggen om de veiligheid van onze overige gasten en onze medewerkers te waarborgen.
  • Houd 1,5 meter afstand tot andere gasten en tot onze medewerkers. In onze gebouwen hebben wij een aangepaste routing om dit mogelijk te maken. We rekenen niet alleen op uw medewerking hieraan, maar ook op uw eigen verantwoordelijkheid. 
  • Specifiek vragen we u om op de bruggen over de gracht andere gasten de ruimte te geven en elkaar niet midden op de brug te passeren.
  • Wij vragen u om voornamelijk het sanitair in uw eigen hotelkamer te gebruiken. Dit om het gebruik van de algemene toiletruimtes te beperken.
  • Wij vragen u zich te conformeren aan de geldende wet- en regelgeving vanuit de Rijksoverheid voor horeca en evenementen. Meer informatie is te vinden op de website van Rijksoverheid
  • Wij doen onze uiterste best om in deze bijzondere tijden het serviceniveau te bieden dat u van ons gewend bent. We vragen uw begrip als wij op diverse onderdelen daarin concessies moeten doen. We blijven ons aanbevolen houden voor verbeterpunten in onze dienstverlening. Wel vragen we u: wees daarin opbouwend en mild.

We kijken ernaar uit om u op aangepaste wijze maar met de kwaliteit die u van ons gewend bent, te voorzien van onvergetelijke momenten op ons 17e-eeuwse landgoed. 

Met gastvrije groeten, namens het gehele team van Kasteel De Vanenburg,

Bernhard Baan

General Manager